Дългото търсене на наследник на Бърни Екълстоун като ръководител на Формула 1 е завършило. Няколко медии, включително английският "Телеграф", "Ауто билд" и "Ф1 рейсинг", твърдят, че това е Рос Браун.

Според тях договорът между новите собственици на Формула 1 Liberty Media и Браун вече е подписан. Все още няма официално потвърждение.

Liberty Media пое контрола върху шампионата в началото на септември и остави Екълстоун да управлява процесите в преходния период. Очаква се англичанинът, който управлява Формула 1 от 70-те години, да отстъпи позицията в края на годината.

Рос Браун вероятно е получил одобрението на президента на международната федерация Жан Тод, с когото бяха успешен тандем във "Ферари" в началото на века.

Браун създаде и собствения отбор "Браун ГП", а след напускането на "Мерцедес" в края на 2013 г. след конфликт с Тото Волф и Ники Лауда се наслаждаваше на почивка с внуците си и риболов. В интервю за "Телеграф" отпреди няколко дни той заяви, че е готов да се завърне във Формула 1.

"Никога няма да се върна в отбор. Направих всичко възможно за един отбор, няма да се повтарям. Със сигурност ще се опитам да помогна на Формула 1 да стане по-добра и по-интересна", заяви той.

"Ако ме питате от какво има нужда F1 - има нужда от план. Тригодишен или петгодишен план. Според мен нямаме идеалната структура за създаването на този план и реализирането му във времето", добави той.

dnevnik.bg