"Лудогорец" спечели първата си точка в Шампионската лига за младежи, след като се пребори за равенство 1:1 при домакинството на "Арсенал".

"Артилеристите" взеха аванс в резултата през първото полувреме, но четвърт час преди края Преслав Петров изравни. По този начин българският тим постави под съмнение участието на английския отбор в директните елиминации.

"Арсенал" събра пет точки и остава на трето място в групата - с една по-малко от "Базел" и пет от ПСЖ. Парижани спечелиха с 3:2 в другия мач от групата, след като губеха с 1:2 до 75-ата минута.

"Лудогорец" взе първа точка след загубите в предишните три срещи. При първото си участие през 2014 г. разградчани записаха шест поражения срещу "Базел", "Ливърпул" и "Реал" (Мадрид) при голова разлика 0:27.

Съставът, воден от Юрий Васев, успя да покаже организирана игра в защита днес и да се справи с натиска на съперника. Първите добри ситуации за гол се откриха пред 16-годишния Рийс Нелсън и 17-годишния Дониел Мален, но ударите им преминаха покрай вратата, пазена от Даниел Наумов.

Все пак логичното се случи в 33-ата минута, когато Аделайд намери Нелсън и младият нападател откри резултата. Той отбеляза първия гол и в предишната среща между двата отбора, спечелена от англичаните с 3:0.

В 41-ата минута Мален беше близо до втори гол в срещата, но вратарят Наумов направи отлично спасяване.

Второто полувреме отново започна с натиск на "Арсенал". В 50-ата минута бранителят Чиори Джонсън стреля неточно от добра позиция.

В 67-ата минута Светослав Ковачев отправи първия изстрел към вратата на гостите. Вратарят на "Арсенал" обаче се намеси стабилно.

Шест минути по-късно обаче Петров се пласира отлично в наказателното поле и засече центриране на Александров от пряк свободен удар, за да изравни. В края на редовното време Биелик пропусна чудесна възможност да донесе трите точки на "Арсенал".

dnevnik.bg