Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев изрази задоволство от представянето на неговите възпитаници при загубата с 2:3 от "Арсенал".

Той похвали играчите за подобаващия отговор, който са дали след тежкото поражение с 0:6 в Лондон. Треньорът все пак не счита това за най-добрият мач на "Лудогорец" през този сезон.

"За нас е добре, че изиграхме много добър мач. Продължавам да твърдя, че и в Англия играхме много добре въпреки тежката загуба. Естествено, има чувство на съжаление, но аз съм доволен, че играхме като равен с равен с такъв отбор", каза Дерменджиев пред bTV Action.

"Вкарахме два гола, след това при 2:2 имахме други две ситуации сами срещу вратаря. Пропуснахме ги, а "Арсенал" е един много силен отбор, който веднага те наказва, ако сбъркаш. Няма кой да виним за загубата", допълни треньорът.

Според него "Лудогорец" се е представил много солидно в тактическо отношение. "Неутрализирахме техните ключови играчи. Много добро поведение на отбора. Поздравявам футболистите за направеното на терена. Не е малко това да излезеш и да играеш така срещу такъв отбор и то, след като си загубил тежко първия мач."

"Не мисля, че това е най-силният ни мач. Имали сме и по-силни мачове, но това е друга тема. Нашият отбор продължава да се учи от такива мачове. Добре е, че имаме възможност да играем с такива съперници. Ние сме клуб, който се развива дори след загубите", каза още Дерменджиев.

По думите му българският футболен фен е зажаднял да гледа на живо отбори от световна класа и български тим, който да се представя достойно срещу тях. 

dnevnik.bg