Четири отбора се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига след първите осем срещи от четвъртия кръг на груповата фаза. "Арсенал" и ПСЖ вече са недостижими за "Лудогорец" и "Базел" в група А, а "Байерн" и "Атлетико" (Мадрид) не могат да бъдат изместени от първите две места в група D.

Лондончани и парижани бяха на път да направят грешни стъпки в битката за първото място, но измъкнаха драматични победи. "Арсенал" губеше с 0:2 в София, но спечели с 3:2 след обрат и победен гол на Месут Йозил в 88-ата минута.

ПСЖ откри резултата срещу "Базел" в Швейцария, допусна изравнителен гол в 76-ата минута, но в добавеното време се добра до победата, след като Тома Мюние отбеляза най-красивия гол в Шампионската лига през този сезон.

Така френският шампион и вицешампионът на Англия събраха по десет точки преди последните си два мача. "Лудогорец" и "Базел" имат по една и ще се борят за третото място, което осигурява участие в Лига Европа напролет.

"Байерн" и "Атлетико" също имаха много трудности тази вечер, въпреки че си гарантираха място в директните елиминации. Фаворитите в група D спечелиха победи с 2:1 срещу ПСВ (Айндховен) и "Ростов".

Баварците трябваше да правят обрат в Холандия, след като изостанаха в 14-ата минута след гол на Густаво Ариас. Роберт Левандовски обаче осигури четвъртата победа от четири мача за германския шампион с попадения в 34-ата и 74-ата минута.

"Атлетико" трябваше да чака до четвъртата минута на добавеното време, за да победи "Ростов" у дома, а в герой за "дюшекчиите" отново се превърна Антоан Гризман. Французинът отбеляза и двете попадения за финалиста от миналия сезон.

"Байерн" остава начело в групата с 12 точки, а "Атлетико" е на второ място с девет. ПСВ и "Ростов" имат по една и ще се борят за място в 1/16-финалите на Лига Европа.

В група В "Бенфика" победи "Динамо" (Киев) с 1:0 у дома и се изравни на върха с "Наполи", който по-рано завъри 1:1 като гост на "Бешикташ".

Португалците и италианците събраха по седем точки, а турският отбор има една по-малко. "Динамо" остава с една точка, но все още има минимални шансове дори да продължи в Шампионската лига.

В група С "Барселона" води с девет точки, въпреки че загуби от "Манчестър сити" (1:3). "Борусия" (Мьонхенгладбах) има четири, а "Селтик" е с две.

dnevnik.bg