"Дунав" спечели гостуването на "Славия" с 2:0 и сложи край на серията си от шест поредни мача без победа.

Голове на Бранимир Костадинов през първата част и на Васил Шопов в добавеното време върнаха русенци на победния път.

"Дунав" записа шести успех през сезона и се изкачи на четвърто място преди останалите шест мача от 13-ия кръг на Първа лига. Тимът на Веселин Великов събра 22 точки, като изпревари с една ЦСКА и изостава с една от "Черно море" и с шест от лидерите "Левски" и "Лудогорец".

"Славия" допусна трета загуба в последните си четири мача и заема десетото място с 13 точки.

Белите започнаха по-добре днешния мач на националния стадион "Васил Левски" и прати топката във вратата още в третата минута. Попадението на Валери Домовчийски обаче правилно беше отменено заради засада.

Десет минути по-късно Сердер Сердеров отправи опасен диагонален шут от дистанция, който премина малко встрани от вратата на "Дунав".

Постепенно обаче русенци заиграха по-добре. В 20-ата минута вратарят на "Славия" спаси коварен свободен удар, изпълнен от Юлиян Ненов.

Девет минути по-късно "Дунав" откри резултата. Антон Огнянов проби по лявото крило и центрира, а Костадинов изпревари Андреа Христов и отбеляза с глава.

До края на полувремето русенци имаха две страхотни възможности да удвоят аванса си, но Огнянов и Костадинов ги пропуснаха.

В 60-ата минута и гредата попречи на направилия отличен мач Огнянов да отбележи, а секунди по-късно Сердеров се размина с топката пред вратата на "Дунав" и пропиля чудесен шанс за изравни. В 71-ата минута гредата спря и "Славия" след изстрел на Балджийски.

Осем минути преди края на редовното време Ненов направи сериозен пропуск пред вратата на белите, но в продължението Шопов сложи точка на спора при бърза контраатака.

Дневник