Александър Тарханов вече не е старши треньор на "Славия".

Новината беше потвърдена от президента на белите Венцислав Стефанов след днешната загуба от "Дунав" (Русе) (0:2) в първия мач от 12-ия кръг на Първа лига.

Очаква се руският специалист да се завърне в родината си и да поеме "Урал" (Екатеринбург).

"Славия" е осмият от 16-те отбора в Първа лига, който прави треньорска промяна от началото на сезона след ЦСКА, "Ботев", "Нефтохимик", "Локомотив" (Горна Оряховица), "Монтана", "Берое" и "Левски".

Тарханов пристигна в "Славия" през зимната пауза на миналия сезон и изведе белите до първо участие в европейските турнири от титлата през 1997 г.

През този сезон обаче столичани се представят доста неубедително, заемат десетото място в Първа лига след осем загуби в 13 мача и отпаднаха рано от Купата на България.

Тарханов заяви, че е можел да си тръгне още преди три месеца. "Получих добро предложение и се колебаех, но реших да остана. Сега обаче реших да си тръгна", заяви руският специалист след мача с "Дунав".

Бившият съветски национал изрази съжаление, че престоят му в България е завършил по този начин. Той сподели, че не е могъл да реализира това, за което е дошъл, но се радва за младите играчи, на които е дал път.

62-годишният Тарханов препоръча функциите му ще бъдат поети от Владимир Иванов-Фугата, който в момента завършва курсове за лиценз УЕФА Про.

Бившият защитник, който сега е директор на школата на белите, вече е бил начело на първия отбор. Това се случи през миналата година, когато зае временно поста след раздялата с Иван Колев.

Дневник