Българският нападател Димитър Бербатов се надява да си намери отбор във Висшата лига. Той изгледа мача между бившите си отбори "Тотнъм" и "Байер" (Леверкузен) (0:1) на "Уембли" в Шампионската лига, след което даде интервю пред Би Би Си, като отговори на въпроси на запалянковци.

"В момента съм свободен агент и очаквам подходящото предложение. Когато дойде моментът, ще реша. Всеки футболист иска да играе. Във футбола няма възраст - или можеш да играеш, или не можеш. Смятам, че все още има футбол у мен", каза Бербатов.

"Не е хубаво нещо (да си свободен агент). Надявам се това да приключи скоро. Искам да играя още толкова, колкото мога. Някои на 40 като (Франческо) Тоти доказват, че възрастта е само число."

След раздялата си с ПАОК Бербатов е без отбор. На въпрос дали е имал желание да играе в отбор, воден от Жозе Моуриньо той обясни, че от бивши съотборници е чувал само хубави неща за Специалния. "Нищо не се знае", добави нападателят.

Българският футболист посочи, че предложения от САЩ не са първостепенни за него, тъй като предпочита да играе в Англия заради семейството си. "Най-добрата опция за мен ще е, ако дойде възможност от Висшата лига. Но не се знае."

Бербатов допълни, че най-добрият защитник, срещу когото е играл, е Неманя Видич.

И каза, че на тренировки и когато играе с приятели обича да е бранител. "Харесва ми и трябва да кажа, че съм доста добър. Не правя шпагати, а се опитвам да чета играта. Това ми дава възможност да видя как мислят защитниците", каза той.

По думите му треньорът, който му е помогнал най-много да разгърне възможностите си, е Калус Аугенталер в "Байер".

Дневник