Четири отбора си осигуриха участие в преките елиминации на Лига Европа още след изиграването на четвъртия кръг от груповата фаза на турнира.

Първи това стори "Зенит", който записа четвърта поредна победа, след като се наложи с 2:1 над ирландския "Дъндолк" като домакин.

Отборът от Санкт Петербург откри резултата в 42-ата минута, когато Александър Кержаков напредна и изведе Жулиано, а той прати топката в мрежата с плътен удар. Гостите обаче успяха да се върнат в мача в 52-ата минута, когато Хорган открадна една топка в средата на терена, напредна и хладнокръвно реализира за 1:1.

В 74-ата минута обаче отново Жулиано бе герой за руския тим, като се разписа за крайното 2:1. Бразилецът бе най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле и успя да промуши кълбото във вратата и донесе ценната победа на своя тим.

Напред със сигурност продължава и "Шалке", който също записа четвърта поредна победа при успеха с 2:0 срещу "Краснодар" у дома. Точни за кралско сините бяха Жуниор Кайсара и Набил Бенталеб, които се разписаха в рамките на три минути в средата на първото полувреме.

С пълен актив от точки е и украинският "Шахтьор" (Донецк), който спечели с четвърти успех в групата си, след като се наложи с 5:3 като гост на белгийския "Гент". Напред продължава и "Аякс", който събра десет точки след победата си над прекия конкурент "Селта" (Виго) с 3:2 у дома.

В един от най-интересните двубои тази вечер "Саутхемптън" победи "Интер" с 2:1 у дома. "Нерадзурите" поведоха с гола на Мауро Икарди в 33-ата минута, но в самия край на полувремето домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Душан Тадич, но изстрелът му в десния ъгъл бе блокиран от Самир Ханданович.

През втората част "светците" стигнаха до пълен обрат, който започна с автогол на Юто Нагамото в 70-ата минута, когато той засече топката в собствената си мрежа след остро центриране на Върджил ван Дайк. Седем минути преди края Нейтън Редмънд направи хубав самостоятелен пробив, който завърши с попадение във вратата на италианския тим.

Дневник