ФИФА обяви, че и категорична в решението си да забрани на играчите на Англия и Шотландия нямат право да играят с траурни ленти, на които ще бъдат изобразени макове.

Световната квалификация между двата отбора ще се проведе на 11 ноември. На този ден страните от Британската общност почитат всички загинали войници.

Генералният секретар на ФИФА Фатма Самура подчерта, че ако забраната бъде нарушена, футболните асоциации на Англия и Шотландия ще бъдат строго наказани.

"Бихме могли да направим много изключения, но правилата са едни и същи за всички. Великобритания не е единствената страна, която е пострадала в резултат на войни. Единственият въпрос е защо трябва да правим изключение за една държава, а не за другите? Те просто трябва да разберат, че са част от играта, и трябва да бъдат готови за всякакъв вид санкции или мерки за нарушаване на правилата", каза Самура в интервю за Би Би Си.

Щабовете на Англия и Шотландия обаче също са непреклонни и обявиха, че въпреки всичко ще излязат на терена с траурни ленти.

Дневник