Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков започна новия сезон с подиум. Състезателят от Чепеларе зае трето място в паралелния слалом за Европейската купа, който се проведе в залата в Ланграаф (Холандия).

Участие в надпреварата взеха 82-а състезатели, а от първите 30 в света не стартираха само шестима.

Янков допусна грешка във втория кръг на квалификациите и влезе във финалите с последното 16-о място. В първия кръг от финалите той победи Андреас Промегер от Австрия, а след това изпревари и неговия сънародник Бенджамин Карл.

На полуфиналите носителят на Световната купа отстъпи срещу германеца Щефан Баумайстер. След това обаче българинът успя да се пребори за място на почетната стълбичка с победа срещу носител на Европейската купа за 2016 г. Санг-Хо Лий.

"Много съм доволен, че въпреки грешката във втория кръг на квалификацията Радо се мобилизира и кара отлично срещу Промингер и Карл", коментира треньорът на Янков Георги Атанасов.

"Месец преди първата Световна купа сме доволни с това сравняване на часовницини с колегите. Радо се чувства добре, въпреки, че го е яд, че не влезе в големия финал", допълни Атанасов.

Днес в Ланграаф ще се проведе още един паралелен слалом за Европейската купа, в който Янков ще участва. Българският сноубордист е от десет дни в холандския град, където провежда подготвителен лагер пред началото на стартовете от Световната купа.

dnevnik.bg