Въпреки че трябваше да играе повече от едно полувреме в намален състав, "Верея" сложи край на серията си от шест поредни мача без победа в Първа лига след труден домакински успех с 1:0 срещу "Локомотив" (Горна Оряховица).

Момчил Цветанов отбеляза единствения гол в мача, за да донесе първа победа на старозагорци от почти два месеца насам.

Тимът на Александър Томаш събра 15 точки след 13 кръга и се изкачи на девето място в класирането. "Локомотив", който имаше три победи в първите четири мача под ръководството на Иван Колев, постава дванадесети с 11 точки.

"Верея" и "Локомотив" изиграха равностойно първо полувреме, в което имаше предимно битка, а възможности за отбелязване на гол почти липсваха.

В началото на двубоя се откри по един шанс пред двата отбора. В осмата минута Иван Караджов спаси изстрел с глава на Венцислав Керчев, а минута по-късно Амаду Сукуна се озова на добра позиция в наказателното поле, но отправи слаб удар в ръцете на Николай Банков.

Ситуацията за "Верея" се усложни в 39-ата минута, когато преминалия през школата на ПСЖ Осма Балде получи втори жълт картон и остави тима си в намален състав.

Въпреки това в заключителните секунди на полувремето домакините стигнаха до гол. Сукуна задържа между двама бранители, нахлу отдясно и центрира към Цветанов, който не успя да уцели добре топката. Тя обаче придоби коварна траектория, удари се в гредата и премина голлинията с целия си обем, преди Банков да я избие.

В началото на второто полувреме "Локомотив" опита да засили натиска и в игра се появи Цветан Генков. "Верея" обаче се бранеше организирано и почти не даваше шансове на "железничарите".

Най-добрата възможност се откри пред Матиас Курьор, който беше изведен очи в очи с Караджов в 56-ата минута, но не успя да го преодолее.

След последния съдийски сигнал се стигна до сбиване между Курьор и Илия Мунин. Двамата стигнаха и до размяна на удари, преди да бъдат удържани от съотборниците си, след което получиха червени картони от рефера Станислав Тодоров.

Дневник