Григор Димитров изигра последния си официален мач за 2016 г.

Българският тенисист и пакистанският му партньор Айсам Ул Хак Куреши загубиха драматично от поставените под №6 Марсело Мело и Вашек Поспишил в четвъртфиналите на турнира на двойки в Париж.

Димитров и Куреши спечелиха първия сет, но допуснаха обрат и отстъпиха с 6:3, 3:6 и 8:10 в шампионския тайбрек. Двубоят продължи 1 час и 15 минути.

Българинът и пакистанецът пробиха за 3:1 в първия сет и удържаха преднината си до края, като не дадоха нито една възможност за пробив на Мело и Поспишил.

Втората част се разви по идентичен начин. Димитров и Куреши нито веднъж не стигнаха до шанс за пробив, а бразилецът и канадецът реализираха една от двете си възможности в осмия гейм. Те поведоха с 5:3 и затвориха сета със сервис гейм на нула.

Шампионският тайбрек беше много равностоен и се движеше точка за точка. При 8:7 в полза на Мело и Поспишил на линията за два сервиса застана Димитров. Бразилско-канадският тандем стигна до два мачбола след печелиш ретур. Българинът и пакистанецът спасиха първия, но не успяха да се справят с втория.

Вчера Димитров приключи и със сезона на сингъл, след като допусна обрат срещу световния номер 1 Новак Джокович в оспорвана битка, продължила близо два часа и половина.

Дневник