"Лудогорец" продължи добрата си серия с победа с 2:1 срещу ЦСКА.

Шампионите поведоха с 2:0 с головете на Вандерсон и Козмин Моци. В 70-ата минута червените останаха с човек по-малко след червения картон на Рафаел Перес. Въпреки това те заиграха добре, възползваха се от отпускането на съперника и в последните секунди успяха да намалят чрез Густаво Кулма.

След първия дял от сезона и осмата си поредна победа "Лудогорец" има 31 точки, с колкото е водачът "Левски". Разградчани имат мач по-малко. ЦСКА е пети с 21 точки.

Четири дни след мача си с "Арсенал" в Шампионската лига "Лудогорец" започна с основния си състав, като в игра се завърна вратарят Владислав Стоянов.

През първата част шампионите бяха по-дейни. Те поведоха в 22-ата минута, когато след грешка на съперника в средата на терена Вандерсон пое и напредна. Бразилецът стреля силно от границата на наказателното поле и прати топката в левия ъгъл на вратата на Георги Китанов.

В 33-ата разградчани отново стигнаха до гол чрез Клаудиу Кешеру, но той не беше зачетен заради засада. Секунди след това румънският нападател получи непокрит в наказателното поле и стреля. Той обаче улучи гредата.

До почивката ЦСКА стигна до две възможности пред вратата на Стоянов след фаул и ъглов удар, но не се възползва.

На почивката треньорът на червените Едуард Йорданеску направи промяна, като в игра се появи Кирил Десподов вместо Арсенио Нунеш. Крилото се включи активно, но няколко пъти не действа съсредоточено.

В 62-ата минута след центриране от ъглов удар Моци насочи топката във вратата, а Китанов не игра добре и резултатът стана 2:0. Положението на ЦСКА се усложни малко след това, когато Перес получи втори жълт картон и беше отстранен.

Въпреки това домакините се отпуснаха, а червените заиграха по-добре. В 79-ата минута Марселиньо беше изведен отлично зад защитата, но не овладя добре. В заключителните минути ЦСКА създаде добри възможности. В 85-ата Десподов проби от ляво и от аутлинията пробва да върне към точката на дузпата. Топката срещна тялото на Лукас Саша и се удари в гредата.

Червените вкараха в 90-ата, когато защитата на "Лудогорец: не изчисти добре. Топката попадна в Кулма, който с много хубав удар намали.

Dnevnik.bg