Германският шампион "Байерн" завърши 1:1 с "Хофенхайм" у дома.

Баварците запазват първото си място, като вече имат 24 точки. Вторият "Лайпциг" е с 21, но и с мач по-малко. "Хофенхайм" заема третата позиция с 20. С толкова е и "Херта" след победата си с 3:0 срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах).

"Борусия" (Дортмунд) спечели с 5:2 срещу последния "Хамбургер" като гост и излезе пети с 18. Четири гола вкара Пиер-Емерик Обамеянг, който беше изваден от състава за мача със "Спортинг" (1:0) в Шампионската лига през седмицата.

На "Алианц арена" първото полувреме беше равностойно. "Байерн" очаквано държеше повече топката, но и двата състава имаха възможности.

"Хофенхайм" поведе в 16-ата минута, когато Керем Демирбай получи на границата на наказателното поле и с много хубав удар вкара. Гостите съхраниха преднината си до 34-ата, но тогава Зубер си отбеляза автогол, като засече топката във вратата си в опит да пресече подаване към Роберт Левандовски.

След почивката "Байерн" имаше пълно превъзходство и търсеше начин да поведе. Пропуските обаче не позволиха на домакините да постигнат целта си. В 66-ата минута Тиаго Алкантара стреля покрай гредата.

В заключителните минути "Хофенхайм" имаше и късмет, като беше спасен от гредите. Най-напред в 87-ата минута Матс Хумелс улучи гредата, а в 92-ата същото направи и Томас Мюлер.

С равенството "Байерн" и "Хофенхайм" остават без загуба от началото на сезона в Бундеслигата. Непобеден е и "Лайпциг".

Dnevnik.bg