"Реал" (Мадрид) запази първото си място в класирането и след 11-ия кръг в Примера дивисион, след като постигна рутинна победа над новака "Леганес".

Белите се наложиха с 3:0 на "Сантиаго Бернабеу", след като два пъти точен бе Гарет Бейл, а едно попадение добави и Алваро Мората.

Воденият от Зинедин Зидан тим събра общо 27 точки, с пет повече от вечния си съперник "Барселона", който тази вечер има трудно гостуване на "Севиля".

"Реал" откри резултата още с първия си точен изстрел в двубоя, но това се дължеше само на факта, че отборът изигра първото полувреме в почти тренировъчно темпо. Преди това в 22-ата минута Кристиано Роналдо беше изведен зад защитата сам срещу вратаря, но изстрелът му мина над вратата.

Гостите се възползваха от лежерния подход на съперника си и създадоха няколко добри атаки, но им липсваше завършващият удар. В края на полувремето Бейл нанесе двоен удар в рамките на седем минути и на практика реши всичко в мача. В 38-ата минута той се разписа след отлично подаване на Иско, а в 45-ата след рикошет в тялото на съперник.

Столичаните започнаха по-настоятелно второто полувреме и в рамките на няколко секунди Бейл се размина на два пъти с хеттрика си. Отборът на "Леганес" пропусна страхотна възможност да върне интригата в 71-ата минута, когато Шимановски излезе очи в очи с Навас, но шутира от далечно разстояние и вратарят съумя да избие в корнер.

В 76-ата минута стартиралият като титуляр Мората оформи крайния резултат, а до края срещата просто се доиграваше. Добрата новина за белите освен победата, бе и завръщането в игра на Лука Модрич, който лекуваше контузия и пропусна последните седем срещи на своя тим.

Dnevnik.bg