"Арсенал" и "Тотнъм" не излъчиха победител в дербито на Северен Лондон от 11-ия кръг на английската Висша лига.

Двата тима завършиха 1:1, като домакините откриха резултата с автогол на Кевин Вимер, а "шпорите" изравниха с попадение от дузпа на Хари Кейн.

Равенството на практика коства на "топчиите" първото място в класирането. Лидер е "Челси" с 25 точки, а играчите на Арсен Венгер, както и "Манчестър сити", са с една по-малко. От това може да се възползва "Ливърпул", който има 23 точки и още не е изиграл двубоя си от кръга. "Тотнъм" пък е пети с 21.

Още в петата минута гостите можеха да открият резултата, но Хари Кейн не успя да засече топката след центриране по земя на Сон Хюн-Мин. В 22-рата минута Кейн стреля с глава след пас на Кристиан Ериксен отдясно, но топката премина встрани от вратата.

В средата на полувремето двата тима си размениха по едно поасно положение в рамките на няколко секунди. Дани Роуз проби на скорост по левия фланг и опита подаване към Ериксен, но Мустафи го пресече. При последвалата контраатака на "Арсенал" Алекс Иуоби излезе на страхотна позиция, но ударът му бе слаб и Юго Лорис улови.

Това вдъхнови "топчиите" и до края на първата част те поеха контрол над мача. В 39-ата минута Тио Уолкот нанесе мощен удар от границата наказателното поле. Топката обаче срещна сглобката и стигна до Месут Йозил, чиято добавка мина над целта.

В 42-ата минута "Арсенал" все пак поведе, след като Йозил центрира от свободен удар, а Кевин Вимер засече с глава и вместо да изчисти, насочи топката неспасяемо в собствената си врата.

Шест минути след подновяването на играта Лоран Косчиелни влезе в контакт с Муса Дембеле в наказателното поле и съдията Марк Клатънбърг отсъди спорна дузпа. Зад топката застана звездата на "шпорите" Хари Кейн и не сбърка за 1:1.

Пет минути по-късно "Тотнъм" бе близо до пълен обрат, но Петър Чех спаси много опасен удар на Ериксен. В 60-ата минута Роуз центрира отляво, а Кейн засече на далечната греда, но Начо Монреал блокира в последния момент. Малко след това пък сантиметри не достигнаха на Гранит Джака да засече с глава много добро подаване на Иуоби.

Последваха силни минути за "Арсенал", в които Лорис спаси удар от малък ъгъл на Йозил, а след това Аарън Рамзи стреля над вратата. В 84-ата минута късметът бе на страната на домакините, след като Ериксен опита центриране от фаул, но никой не успя да засече топката и тя срещна далечната греда.

Dnevnik.bg