"Манчестър юнайтед" взе глътка въздух, след като прекъсна серията си от четири поредни мача без победа в английското първенство.

"Червените дяволи" се наложиха с 3:1 при гостуването си на "Суонзи", а другата добра новина е, че две от звездите на тима - Пол Погба и Златан Ибрахимович, сложиха край на головата си суша. Французинът откри резултата, а шведския нападател се разписа на два пъти.

След успеха си тимът събра 18 точки, с които се изкачи на шеста позиция във временното класиране, но е на цели осем от лидера "Ливърпул".

Жозе Моуриньо направи доста промени в титулярния си състав, като в защита играха Ашли Йънг, Рохо, Фил Джоунс и Дармиан, а място в стартовия състав за пръв път от много време насам попадна и Уейн Рууни.

Погба откри резултата още в 15-ата минута, когато стреля от воле и не остави шансове на Лукаш Фабиански. Шест минути по-късно Златан Ибрахимович също се отпуши, след като получи от Рууни и с нисък удар изненада вратаря на "лебедите".

В 33-ата минута след бърза атака отново Рууни изведе Ибрахимович и той я прати за трети път в мрежата, убивайки напълно интригата.

След почивката Майк ван дер Хорн вкара почетното попадение за тима от Уелс, след като засече центриране от фаул в 69-ата минута за крайното 1:3.

Dnevnik.bg