"Ливърпул" изигра поредния си силен мач в английското първенство, след който стана едноличен лидер във временното класиране.

Играчите на Юрген Клоп разгромиха с 6:1 "Уотфорд" у дома в мач от 11-ия кръг на шампионата. Садио Мане вкара два гола за успеха, а по един добавиха Емре Джан, Фелипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Джорджинио Вайналдум.

С трите точки "мърсисайдци" събраха общо 26, изпреварвайки "Челси", който е с 25. "Арсенал" и "Манчестър сити" имат по 24 на третото и четвъртото място, след като допуснаха грешни стъпки този уикенд.

Домакините изиграха страхотно първо полувреме, в което създадоха куп положения и реализираха три гола. В 27-ата минута Мане откри резултата с удар с глава, дошъл след центриране на Адам Лалана. Три минути след това Коутиньо удвои, след като получи от Фирмино и, овладявайки топката, елиминира защитниците пред себе си. Последва точен шут от около 20 метра за 2:0.

В 33-ата минута проблемите на "стършелите" се задълбочиха, след като вратарят им Аурелио Гомеш получи контузия и бе заменен от Костел Пантилимон. Само десет минути след влизането си румънецът трябваше да извади топката от мрежата. Хубава атака на домакините, минала през Фирмино и Коутиньо, завърши с центриране на Лалана отдясно към Джан, който засече с глава.

След почивката нещата на терена не се промениха особено и "мърсисайдци" продължиха да атакуват и така в рамките на три минути - между 57-ата и 60-ата, вкараха още две попадения. Първо Фирмино завърши с елегантен удар покрай вратаря, а след това асистира на Мане за втория му гол в мача.

Последваха силни минути за "Уотфорд", докато "Ливърпул" логично намали оборотите и доиграваше мача. Етиен Капуе имаше две възможности за почетен гол, но не успя да се възползва от тях. В 75-ата минута все пак Дерил Джамал върна едно попадение, след като защитата на домакините проспа извеждащ пас към него.

До края гостите не успяха да създадат нещо опасно, докато "мърсисайдци" имаха още няколко възможности за гол. Изстрел на влезлия като резерва Даниел Стъридж срещна гредата, а в добавеното време Вайналдум оформи крайния резултат.

Dnevnik.bg