Звездата на "Барселона" Лионел Меси отбеляза поредното си впечатляващо постижение с екипа на каталунците.

В неделя вечерта аржентинецът се разписа при гостуването срещу "Севиля" (2:1), а това беше неговият гол №500 с екипа на каталунците.

Още миналия сезон Меси се превърна в най-добрия реализатор на клуба за всички времена. Постижението му е още по-впечатляващо, като се има предвид, че той е вкарал своите 500 гола в 592 мача, а освен това е направил и 268 асистенции. Последната от тях също дойде срещу "Севиля", когато той изработи победния гол на Луис Суарес.

Най-резултатната година за Меси е 2012, когато отбелязва феноменалните 91 попадения. Той е един от двамата играчи (освен Луис Адриано), който е отбелязвал хеттрик в два последователни мача в Шампионската лига. Аржентинецът е и единственият играч, който е вкарал поне пет гола в десет поредни издания на турнира.

Сред постиженията на Меси са и, че е единственият играч в историята на "Барселона", който е вкарал осем хеттрика за един сезон, а в кариерата му те са общо 37. Той е и първият играч на каталунците, който печели голмайсторския приз в Примера три пъти.

dnevnik.bg