Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев иска играчите му да бъдат по-мотивирани и дисциплинирани. По думите му те не могат да станат по-добри футболисти с няколко тренировки, но могат да станат по-добри професионалисти.

"Трябва да са по-мотивирани и да има пълно себераздаване. Колкото и да ви е омръзнало да го слушате, това са нещата, без които не може", каза Хубчев на пресконференция преди старта на подготвителния лагер за световната квалификация с Беларус на 13 ноември.

"Ако прибавим и чисто тактически неща, и намалим елементарните индивидуални грешки плюс някои други неща, ще се получи. Основното е дисциплината на терена и извън терена, както и пълното себераздаване. Това е най-важното", допълни той.

Хубчев обясни, че при избора на играчи за мача с Беларус се е водил от индивидуалните качества на играчите и това колко често играят в клубовете си. Според него това са най-добрите налични футболисти и те изобщо не са толкова лоши, колкото ги изкарват медиите.

Селекционерът е забелязал и някои проблеми от психологическо естество. По думите му част от тях се притесняват от постоянните критики и "едва ли не играем със страх". Според него отборът трябва да си повярва повече.

"С право търпим критики, трябва да ги приемем и да живеем с тях. Трябва много работа, за да предотвратим елементарните грешки. Не се заблуждаваме, че с няколко тренировки ще ги направим по-добри футболисти, но можем да ги направим по-добри професионалисти", каза още Хубчев.

Дневник