Бронзовият медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев е близо до участие в боксовата гала вечер "Нощта на шампионите".

Събитието ще се състои на 3 декември в зала "Арена Армеец", а основният мач ще изправи брат му Кубрат Пулев срещу бившия световен шампион Самюел Питър в битка за интерконтиненталната титла на Световния боксов съвет (WBC).

"До края на седмицата ще стане ясно дали ще участвам или не", каза Тервел Пулев пред "Тема спорт". "Нещата не зависят само от мен, а и от "Зауерланд". Водим преговори и ще видим докъде ще се развият нещата. Когато стане официално ясно, ще го обявим", допълни той.

33-годишният Пулев спечели бронз на олимпийските игри в Лондон през 2012 г., а през 2014 г. дебютира в професионалния бокс с победа над хърватина Марко Чалич.

През лятото на 2015 г. той записа първата си загуба при професионалистите от германеца Давид Граф, а по-късно взе бронзов медал от европейското първенство. Пулев не успя да участва на олимпиадата в Рио де Жанейро, тъй като заради контузия пропусна квалификациите.

Въпреки че отдавна не е имал мач, Пулев се чувства готов да се качи на професионалния ринг. "Не съм спирал да тренирам. Почти всеки ден правя спаринг. Готов съм. Стига да се разберем, излизам на ринга", каза още Тервел Пулев.

Той допълни, че е постигнал много през кариерата си и боксът за него вече е въпрос на любов и удоволствие. "Мотивацията ми е именно това - хоби, любов и пари, разбира се", завърши Пулев.

dnevnik.bg