Бившия международен футболен съдия Момчил Врайков беше осъден на година и половина затвор. Той беше признат за виновен от Окръжния съд в Пловдив по обвинения в източване на кредитните карти в Ирландия.

Въпреки че присъдата е ефективна, на този етап Врайков остава на свобода с мярка за неотклонение, тъй като съдът счита, че няма опасност от укриване, съобщава "Марица".

Бившият рефер беше арестуван в края на септември 2012 г. в Пловдив въз основа на европейска заповед за арест. Той беше издирван в Ирландия за незаконно изтегляне на няколко милиона евро от чужди банкови сметки.

Преди това Врайков два пъти беше задържан за участие в измами с кредитните карти. Първо в Ирландия през 2011 г., а през април следващата година и в Белгия.

И до днес той продължава да твърди, че е невинен и е бил натопен от Димитър Стоянов-Лудия, който беше застрелян в началото на 2015 г. пред жилищна сграда в Пловдив.

43-годишният Врайков беше считан за един от топ реферите в България, но през 2007 г. беше изваден от съдийството по времето, когато шеф на съдийската комисия беше Борислав Александров.

След това заедно с други извадени до живот рефери той се включи към кампанията на Христо Ристосков за разкриване на корупция в българското съдийство. 

dnevnik.bg