Новият договор на Лионел Меси може да създаде някои проблеми за "Барселона", на които ръководството на клуба ще трябва да намери решение, предупреждават испанските медии.

Основният проблем пред клуба е липсата на свежи финансови средства в клубната хазна. В момента каталунците плащат на най-скъпоплатения футболист в света 48 милиона евро на година бруто (около 24 милиона след данъците).

Очакванията на звездата са да получава още повече. Настоящият му договор изтича през 2018 година, а очакванията са новият му контракт да е поне до 2021 година.

От УЕФА "приятелски" посъветваха "Барселона" да не харчи повече от 65% от приходите си на година за заплати, за да не изпадне във финансова криза.

Междувременно клубът отчете рекорден приход от 679 милиона евро в рамките на миналия сезон. Сумата е с 12% по-висока от предходния сезон и със 7% по-висока от предварително планираните 633 милиона евро.

Чистата печалба на каталунците е в размер на 29 милиона евро. Причината за това е именно непрекъснато нарастващият фонд заплати, който през миналия сезон е бил 69% от бюджета на клуба и по-точно - 435 милиона евро.

Дневник