Българската тенисистка Цветана Пиронкова заяви, че е доволна от играта си през сезона, но ще се постарае в следващия да се представи по-добре. Равносметката ѝ за 2016 г. включва разочарование от ранното отпадане от олимпийските игри.

"Смятам, че сезонът беше добър. През този сезон може би изиграх най-добрите си мачове, показах най-качествения си тенис. Имах добри постижения – четвъртфинал на "Ролан Гарос", четвъртфинал в Бирмингам, полуфинал в Сан Антонио", каза пловдивчанката пред БНТ.

Цялостно тя е доволна от представянето си. "Разбира се, има още много какво да се желае. Надявам се следващият сезон да е по-добър."

Пиронкова добави, че все още съжалява за загубата от Лаура Зигемунд в първия кръг на олимпийските игри в Рио де Жанейро. "Определено беше разочароващо за мен, тъй като имах очаквания към олимпийските игри и исках да се представя добре. Мачът беше преодолим."

Според нея организирането на турнира от АТП в София е голям успех за българския тенис. "Още повече, че идва след Турнира на шампионките. Това показва постоянство на тези изяви в България, което е изключително радващо."

Дневник