Привържениците на "Левски" ще имат среща, на която да обсъдят проблемите си. От Националния клуб на привържениците (НКП) обявиха, че свикват "широко достъпно събрание".

То ще се проведе на 10 декември в зала "Универсиада". Свикването му идва четири дни след обръщението, с което НКП изрази притеснението и разочарованието си от отлива на публика от "Георги Аспарухов".

От клуба посочват, че са поканени всички заинтересовани левскари - "всички членуващи и нечленуващи фракции в НКП, неорганизирани фенове от секторите А, Б и В, както и хората, подкрепящи любимия отбор пред телевизора или в интернет - от страната и чужбина".

"На събитието ще бъдат разяснени взаимоотношенията на НКП с всички фракции, формални и неформални групи, както и отделни левскари. Ще бъде даден отчет с какво точно се занимава НКП и ще бъде отговорено на всички въпроси", обявиха от организацията.

Те призоваха всички до провеждането на срещата всички фенове на "Левски" да проявят разум и хладнокръвие. "Да си помислим хубаво за синята общност, като да спрем самоизяждането помежду си на стадиона, по кафенета, клубове и интернет."

В последните месеци сред запалянковците на сините има напрежение, породено от отношението на най-крайната фракция "София Запад".

dnevnik.bg