Пилотът на "Рено" Кевин Магнусен е на път да премине в "Хаас", твърди "Аутоспорт". 26-годишният датчанин и американският отбор са започнали преговори преди Гран при на Мексико и са близо до споразумение за едногодишен договор.

"Рено" има опция да удължи контракта на Магнусен, но крайният срок за това изтича след около две седмица. Това даде и възможност на бившия пилот на "Макларън" да преговаря с други отбори за следващия сезон.

Според "Аутоспорт" Магнусен е предпочитал да остане във френския тим заради "възможността да се бори за челните места в бъдеще". Датчанинът обаче не е първи избор на отбора, който може би ще има изцяло нов състав догодина.

По всичко изглежда новият номер 1 във френския тим ще бъде Нико Хюлкенберг от "Форс Индия". Все още не е ясно бъдещето на втория пилот на "Рено" Джолиън Палмър.

В тима още не са се отказали от надеждите да привлекат обратно 20-годишния Естебан Окон, който беше тест пилот на тима през първата половина на сезона, след което смени Рио Харянто в "Мейнър". Интерес към младия французин има и от "Форс Индия".

Друга от опциите за второто пилотско място е мексиканецът Естебан Гутиерес, чието място в "Хаас" се очаква да заеме Магнусен. Французинът Ромен Грожан ще остане първи пилот на "Хаас".

Наскоро шефът на отбора Гюнтер Щайнер заяви, че Магнусен "винаги е бил в полезрението ни" и че "той е пилот, който има място във Формула 1".

dnevnik.bg