Капитанът на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни е отказал оферта да заиграе в китайското първенство.

В края на летния трансферен прозорец той е бил потърсен от "Пекин гуан", но е предпочел да остане при "червените дяволи", заяви почетният президент на столичния клуб Нин Лу.

Представители на китайския отбор дори са се срещнали с агента на фуболиста Пол Стретфорд. Рууни обаче е заявил, че докато зависи от него, ще се състезава във Висшата лига.

"Наистина се свързахме с него в началото на сезона, но той ни информира, че иска да остане в "Манчестър юнайтед". Дори говорихме с агента му. Рууни каза, че ще продължи да играе във Висшата лига, докато физическото му състояние му позволява", каза Нин Лу, цитиран от "Скай спортс".

Рууни не беше играл като титуляр в пет поредни мача във Висшата лига, преди да стартира срещу "Суонси" в последния кръг. Нападателят дори загуби титулярното си място в английския национален отбор, където също е капитан.

31-годишният играч има договор с "Юнайтед" до 2019 г., а Жозе Моуриньо наскоро заяви, че "Рууни няма да ходи никъде". В английските медии обаче се появиха слухове, че нападателят може да се завърне в родния си тим "Евертън".

"Рууни е страхотен играч и все още не е свършил с футбола. Не знам каква е ситуацията с него, това не е моя работа. Но, разбира се, ако има възможност Рууни да премине в "Евертън", ще бъда много щастлив", каза мениджърът на "карамелите" Роналд Куман преди десетина дни.

dnevnik.bg