Италианецът Никола Рицоли беше избран за най-добър съдия на европейското първенство по футбол, което се проведе във Франция през лятото.

45-годишният рефер ще получи наградата "Джулио Кампанати" на церемония преди приятелския мач между Италия и Германия, който ще се играе на 15 ноември в Милано.

Рицоли ръководи четири срещи от Евро 2016. Той стартира турнира с мача между Англия и Русия (1:1), след което свири нулевото равенство между Португалия и Австрия.

Италианецът получи наряд и за две срещи от директните елиминации - осминафинала между Франция и Ирландия (2:1) и полуфинала между Германия и Франция (0:2).

Рицоли беше избиран за най-добър съдия в света през 2014 и 2015 г. от Международната федерация за футболна историята и статистика. Очаква се в края на годината той да получи и шестата си поредна награда за рефер №1 в италианската Серия А.

Рицоли беше предпочетен за най-добър на Евро 2016 пред Хауърд Уеб, който свири двата най-важни мача през 2016 г. - спора за европейската титла между Португалия и Франция и финала на Шампионската лига между мадридските "Реал" и "Атлетико".

dnevnik.bg