Асоциацията на професионалните футболисти в Англия изрази загриженост по отношение на критиките на Жозе Моуриньо към защитниците Крис Смолинг и Люк Шоу.

От организацията призоваха мениджъра на "Манчестър юнайтед" да покаже повече съпричастност към играчи с лични проблеми и да не ги коментира публично.

Португалецът обвини двамата контузени защитници, че не са превъзмогнали болката си, за да играят в мача със "Суонзи", който "червените дяволи" спечелиха с 3:1. Моуриньо коментира, че подобен манталитет в клуба не трябва да има и играчите му трябва да са по-смели.

"Бях разочарован от това, защото познавам добре двамата футболисти. Те са силни характери, но имат лични проблеми, които смятам, че не е редно да споделям. Не е и редно неща от съблекалнята да се коментират публично", каза Гордън Тейлър, изпълнителен директор на асоциацията.

Смолинг пропусна няколко мача на "Юнайтед" заради контузия на стъпалото, но въпреки това игра на инжекции срещу "Челси", когато "червените дяволи" бяха разгромени с 0:4.

Шоу наскоро се завърна след 10 месечно отсъствие от терените, след като бе получил тежко счупване на крака в мач от Шампионсаката лига срещу ПСВ през миналия сезон. През септември 21-годишния талант бе набеден от Моуриньо за главен виновник за поражението от "Уотфорд".

dnevnik.bg