Рекордът на Анелия Нунева в бягането на 200 метра е следващата голяма цел пред Ивет Лалова.

Българската спринтьорка има лично постижение 22.87 секунди от 2004 г., докато рекордното време на Нунева е 22.01 секунди, постигнато през 1987 г.

"Tрябва ми нова цел и нова мотивация, затова погледнах към рекорда на 200 метра. Надявам се да се приближа до него, а и да се представя добре на световното първенство в Лондон през август", заяви Лалова по време на кампанията "Открито за диабета", на която е посланик.

Според 32-годишната лекоатлетка в бягането на 200 метра все още има какво да учи и накъде да се развива. Тя се надява да успее да постигне личен рекорд на световното догодина.

"На 100 метра личният ми рекорд е много силен и не съм сигурна дали ще мога да се доближа някога до него", каза още Лалова, която с време 10.77 секунди е 12-ата най-бърза жена в историята на стоте метра.

Спринтьорката все още не е сигурна дали ще участва в сезона на закрито. Ако реши да го пропусне, първите й състезанията ще бъдат в началото на май.

Лалова заяви, че опитва да вкарва нови неща в тренировките и заниманията си. "Не може винаги да правиш едно и също и да очакваш по-добър резултат", допълни лекоатлетката, която не изключва възможността да се бори за участие и на следващата олимпиада - в Токио през 2020 г.

Dnevnik.bg