Бразилия спечели категорична победа с 3:0 срещу Аржентина в голямото футболно дерби на Южна Америка.

"Селесао" постигна пети пореден успех в световните квалификации за Русия 2018 и остава начело в зона "КОНМЕБОЛ" с 24 точки от 11 мача. Неймар и компания имат точка аванс пред Уругвай и цели шест пред третия Колумбия, докато кризата при Аржентина продължава да се задълбочава.

Тимът, воден от Едгардо Бауза, записа второ поредно поражение и няма победа вече четири последователни мача. Аржентинците са чак шести в класирането с 16 точки, но все още изостават само с една от Еквадор и Чили, които са на четвърта и пета позиция.

Бразилия и Аржентина се срещнаха за 103-и път помежду си. Домакините изнесоха истинска лекция на големия си съперник и стигнаха до успеха с попадения на Фелипе Коутиньо, Неймар и Паулиньо още преди да е изминал час игра.

В същото време аржентинските футболисти бяха безпомощни на стадион "Бело Оризонте", а завърналият се в титулярния състав Лионел Меси не успя по никакъв начин да промени това.

Коутиньо даде тон за убедителната победа на "селесао" със страхотен гол в 24-ата минута. Той получи технично подаване с пета от Неймар на десния фланг, след което по типичния си начин влезе от фланга към центъра, отвори си позиция за изстрел и от границата на наказателното поле не остави шансове на Серхио Ромеро.

В 45-ата минута двамата бразилци отново хванаха неподготвена цялата аржентинска отбрана. Коутиньо напредна в половината на съперника и събра противниковите играчи около себе си, след което пусна чудесно извеждащо подаване за Неймар. Нападателят на "Барселона" остана очи в очи с Ромеро и спокойно отбеляза за 2:0.

Аржентина опита натиск в началото на втората част, но не стигна до реални възможности да се върне в мача. В 59-ата минута Паулиньо сложи точка на спора с удар от точката за изпълнение на дузпа след подаване на Ренато Аугусто.

Бразилците можеха да постигнат дори по-убедителен успех в оставащото време, докато аржентинците играха припряно и не успяха дори да вкарат едно попадение.

В друг мач от изминалата нощ Венецуела разгроми Боливия с 5:0 у дома и постигна първа победа от началото на квалификациите. Венецуелските футболисти събраха пет точки и се отлепиха от последното място, на което вече са боливийците с четири точки.

Уругвай продължи преследването на Бразилия след успех с 2:1 при домакинството на Еквадор, а Перу неочаквано разгроми Парагвай с 4:1 като гост. В другата среща от 11-ия кръг Колумбия и Чили не си отбелязаха гол.

Dnevnik.bg