Мексико постигна паметна победа срещу САЩ като гост в първия кръг от квалификациите за световното първенство в Русия. Рафаел Маркес вкара минута преди края ценния гол за 2:1.

Това е първата победа за Мексико като гост на САЩ в световна квалификация от 1972 г. насам.

Интересът към мача се увеличи значително, тъй като идва в дните след избора на Доналд Тръмп за президент. Нещо повече - срещата се игра в Охайо, който се оказа ключов щат за победата му.

В началото привържениците на САЩ скандираха "Дос а серо" (Два на нула). Те се надяваха за пети пореден път отборът им се наложи с 2:0 срещу Мексико у дома в световна квалификация. Накрая запалянковците на гостите празнуваха с възгласи "Дос а уно" (Два на един).

В 20-ата минута Мигел Лаюн даде преднина на гостите. Той получи пред наказателното поле и стреля по земя, а Тим Хауърд не се намеси добре и резултатът беше открит.

В началото на втората част Боби Ууд изравни, като се пребори за топката с двама защитници и отблизо я прати във вратата. В заключителните секунди дойде моментът на опитния Маркес. Бившият защитник на "Барселона" се възползва от центриране на Лаюн от ъглов удар и с глава вкара победния гол.

Мексико завърши мача с човек по-малко след червения картон на Карлос Салседо в добавеното време.

Дневник