"Реал" (Мадрид) ще играе с еко екипи в мача със "Спортинг" (Хихон). На 26 ноември белите ще излязат със специални фланелки, произведени от рециклирана пластмаса от Индийския океан.

Те са изработени от "Адидас" като част от съвместна кампания с движението Parley for de Oceans. Целта е да се обърне внимание на проблема със замърсяването на океаните.

За всяка фланелка е използвана толкова пластмаса, колкото за 28 бутилки, обясниха от "Адидас" пред испанската агенция ЕФЕ. Пластмасата е събрана по бреговете на Малдивите.

Фланелките ще са бели, като на тях ще присъстват емблемата на "Реал" и логата на "Адидас" и спонсора на клуба, макар и по-замъглени. Испанският отбор е вторият след "Байерн", който вече игра с еко екипи срещу "Хофенхайм".

Преди време "Адидас" представи и футболни обувки, също изработени от рециклирана пластмаса. "Това е нова стъпка в пътя "Адидас" и Parley for de Oceans. Не просто произведохме спортна обувка от рециклирана пластмаса, но и създадохме първата фланелка, излязла изцяло от океана", каза говорител на компанията.

По думите му целта през 2017 г. е да се създадат 1 милион чифта рециклирани бутонки от 11 милиона пластмасови бутилки.

Дневник