Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън направи важна стъпка към желаната победа в Бразилия с успех в квалификацията. Англичанинът спечели оспорвано съревнование със съотборника си Нико Розберг, когото опитва да измести от върха в класирането.

Хамилтън записа най-бърза обиколка след 1:10,736 мин и постигна минимална преднина пред германеца.

За световния шампион това е общо 60-и полпозишън в кариерата. Той е трети в класацията по този показател, като изостава от Михаел Шумахер (68) и Айртон Сена (65).

Английският пилот на "Мерцедес" е на 19 точки от Розберг два старта преди края на сезона. "Нико става все по-бърз и по-бърз, но засега успях да го удържа. Забележително е какво постигна отборът дотук", каза Хамилтън.

Той заяви, че няма предпочитания какво да е времето по време на състезанието в неделя, тъй като е готов за всякакви условия.

"Много беше оспорвано. Люис спечели с минимална преднина. Невинаги стартиралият първи е този, който печели състезанието. Ще опитам всичко, за да победя", каза Розберг.

Трети в Гран при на Бразилия ще стартира Кими Райконен от "Ферари", а до него на втората редица ще е Макс Верстапен от "Ред бул".

Дневник