Продадените билети за мача на националния отбор с Беларус са 262, съобщиха от БФС. Това е бройката към 15.30 часа в събота.

От футболния съюз очакват на "Васил Левски" да присъстват около 4000-4500 души. "Знаете, че две трети от билетите за дадена среща в България се продават в деня на мача", каза говорителят на БФС Йордан Грозданов.

Двубоят е от четвъртия кръг на квалификациите за световното в Русия през 2018 г. България започна с трудна победа с 4:3 срещу Люксембург, а след това дойдоха загубите с 1:4 от Франция и с 0:3 от Швеция.

Селекционерът на Беларус Александър Хацкевич заяви, че целта и пред двата отбора е победата. "Преимуществото на българския отбор е, че ще бъде домакин на мача. А другите предимства на съставите ще си проличат на терена по време на мача."

"Ясен фаворит в групата е отборът на Франция. След това може би са Швеция и Холандия, които също са сред претендентите. Може би вие смятате, че битката е предрешена, но аз не бих се съгласил с такова мнение само след три изиграни мача от десет възможни. Не бива да се отделят отборите, все още шансове има за всички", продължи той.

Той посочи, че "отдавна вече не се играе персонално покритие" за отделните футболисти. "Ще обърнем внимание на целия отбор на България, а не на отделен футболист."

Мачът в неделя е на "Васил Левски" от 19.00 ч.

Дневник