Треньорът ЦСКА Едуард Йорданеску заяви, че се надява да изпълни договора си с клуба. Румънецът обяви, че се е разбрал с клуба през зимата да се направи анализ на ситуацията в отбора.

"Моята договорка с ЦСКА е да завършим шестте мача до края на полусезона и след това да седнем и да анализираме надълго и нашироко цялостната ситуация около отбора. Имаше много спекулации по медиите - как­то за моето бъдеще, така и за това на играчите", каза Йорданеску пред "Тема спорт".

Треньорът е поставен под напрежение заради колебливите резултати. ЦСКА допусна две поредни загуби и е пети с изоставане от десет точки от водачите "Левски" и "Лудогорец".

"Бях пределно ясен, че според моя договор не съм задължен да спечеля титла­та още този сезон. Разбира се, че всички го искаме. Раз­бира се, че трябва да го на­правим за феновете и за клу­ба. Но разберете, че ние не можем да прескачаме етапи. Обществеността е концен­трирана само върху победи­те, друго не признава. Но за да стигнеш до победите, трябва да преминеш през един много дълъг процес", продължи Йорданеску. Според него този процес изисква много работа, усилия и време.

Той иска да има ключово участие в селекцията през зимата. И добави, че стои зад думи­те си, че ЦСКА се нуждае от поне двама и максимум четирима нови футболисти.

"Важно е да съобразим новите попълнения с филосо­фията на клуба, както и със съперниците си. Но искам да уточня, че до този момент не съм преговарял с играчи, нито съм давал списъци с же­лание за привличане или освобождаване на футболисти. Всяко име в този момент ще бъде спекулация. Аз се доверявам на тези момчета в момента."

ЦСКА обяви, че в четвъртък ще представи във Военния клуб новия си сайт. В него ще има подробна информация за всички спортове, в които червените имат състезатели.

dnevnik.bg