Олимпийските медалистки от ансамбъла по художествена гимнастика почти сигурно ще имат още един бенефис в "Арена Армеец". Това обяви председателят на федерацията Илиана Раева след снощното шоу в столичната зала, което беше изгледано на живо от над 12 000 зрители.

Първоначално дори е имало идея този втори бенефис да се състои днес. По-голямата част от момичетата обаче имат планирани пътувания и вече резервирани самолетни билети. Затова най-вероятно събитието ще бъде на 5 декември, а междувременно ще стартират преговори и за спектакъл в Русе.

"Получавахме непрекъснато писма от сърдити наши фенове. Те казваха, че е много нечестно бенефисът да се направи в ден (б.а. четвъртък), в който не могат да дойдат хората от провинцията", каза Раева на пресконференцията след шоуто.

По думите й в началото гимнастичките са били на мнение, че трябва да има само един бенефис. По време на подготовката обаче Християна Тодорова и Елена Тодорова са отишли при нея и са й казали: "Госпожо, толкова е хубаво, толкова е красиво, искаме още един бенефис."

Раева обясни, че вече са започнали преговори с организаторите от компанията "24/7" и управата на Национална спортна база за ново шоу в "Арена Армеец", а обсъжданата дата е 5 декември. Тя допълни, че според проучвания на "24/7" интересът към евентуален втори бенефис би бил дори по-голям от вчерашния.

"При това положение ще подновим и преговорите за бенефис в Русе", каза още Раева, която имала голямо желание шоуто да се види и в други големи градове.

Председателят на федерацията по художествена гимнастика обясни, че сериозни запитвания е имало и от Варна. "В Пловдив няма подходяща зала. Новата зала ("Колодрума") с проблемите, които има, няма как да приеме един такъв спектакъл", завърши тя.

dnevnik.bg