Мениджърът на "Челси" Антонио Конте и плеймейкърът на сините Еден Азар бяха избрани за номер 1 във Висшата лига през октомври.

Двамата спечелиха месечните награди в английското първенство в конкуренцията на колегите си от "Ливърпул" Юрген Клоп и Фелипе Коутиньо.

През октомври "Челси" спечели четири победи от четири мача, като отбеляза 11 гола и не допусна нито един в двубоите с "Хъл сити", "Лестър", "Манчестър юнайтед" и "Саутхемптън".

"Голяма чест е за пръв път да спечеля тази награда. Справихме се много добре в последните седмици, но сега е важно да продължим по същия начин и да задържим формата си. Това никога не е лесно след пауза за международни мачове, но ще следваме пътя си и ще работим много здраво", заяви Конте. 

Азар записа три гола и една асистенция през октомври, а в началото на този месец вкара две попадения и добави голов пас за успеха с 5:0 над "Евертън".

"Хората казваха, че не стрелям достатъчно много пъти. Сега правя точно обратното. Опитвам се да шутирам всеки път, когато съм на терена и имам подобна добра възможност", каза белгийският национал.

Месечните награди във Висшата лига:

Август: Майк Фелан ("Хъл сити") и Рахим Стърлинг ("Манчестър сити')
Септември: Юрген Клоп ("Ливърпул") и Хьон Мин Сон ("Тотнъм")
Октомври: Антионио Конте ("Челси") и Еден Азар ("Челси")

Дневник