"Арсенал" стигна до 1:1 срещу "Манчестър юнайтед". Ценен изравнителен гол за лондончани вкара Оливие Жиру минута преди края.

Воденият от Жозе Моуриньо отбор беше повел в 68-ата с гола на Хуан Мата.

Разликата между двата състава се запазва шест точки. "Арсенал" е трети с 25, като е с разни точки с втория "Челси" и е с една зад водача "Ливърпул". "Манчестър юнайтед" е шести с 19.

Домакините бяха по-дейни от началото и създадоха повече възможности. "Арсенал" игра по-прибрано, но с единствения си удар след почивката успя да вземе точка и да се спаси от втора загуба за сезона.

В 37-ата минута Петер Чех спаси удар на Мата. Малко след това Антони Марсиал беше изведен зад защитата, но вратарят на "Арсенал" се хвърли и спаси вратата си, а "Манчестър юнайтед" стигна само до ъглов удар.

Мата даде преднина на отбора си в 68-ата минута. Андер Ерера напредна от дясно и върна към точката за изпълнение на дузпата, от където испанецът с отлично насочен удар вкара.

В 80-ата Маркос Рохо пропусна добра възможност да удвои. "Арсенал" стигна до равенството малко преди края. Резервата Алекс Окслейд-Чембърлейн центрира и Жиру, който също влезе в игра след почивката, скочи високо и засече с глава за 1:1.

Дневник