"Барселона" не успя да победи "Малага" при домакинството си от 12-ия кръг на Примера дивисион и по този начин рискува да изостане в класирането.

Двата тима завършиха при нулево равенство, а каталунците играха без две от големите си звезди, тъй като Луис Суарес изтърпяваше наказание, а Лионел Меси отпадна в последния момент заради "неразположение". Гостите пък доиграха двубоя с човек по-малко след директен червен картон на Йоренете.

Отборът на Луис Енрике остава на второ място в подреждането с 26 точки, но вечният съперник "Реал" (Мадрид) е с една повече и все още не е изиграла мача си от кръга.

Първата част започна с домакински натиск, но той доведе само до няколко неточни шута, а гол на Пако Алкасер бе правилно отменен заради засада. В 12-ата минута Хавиер Масчерано върна назад към Жерар Пике, който стреля технично под гредата, но Карлос Камени се намеси добре и изби в корен. Малко след това Масчерано уцели греда, но това нямаше значение, тъй като страничният рефер отнова вдигна флага си за засада.

До почивката каталунците не спираха да атакуват, докато гостите разчитаха на контри и най-дейния си играч в преден план - Сандро.

След почивката нещата на терена не се промениха особено и "Барселона" окупира наказателното поле на "Малага", но голове така и не падаха. В 57-ата гостите пропуснаха златна възможност след неразчетено излизане на Тер Стеген, но Хуан Карлос не успя да насочи топката в опразнената врата.

В 68-ата Неймар тръгна на скорост през центъра и беше фаулиран грубо от Диего Йоренте, при което съдията вдигна директен червен картон на футболиста на "Малага". Въпреки численото си превъзходство каталунците обаче така и не успяха да стигнат до така търсения гол.

Дневник