Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо се превърна в героя на мадридското дерби. Нападателят вкара трите гола за победата на отбора си с 3:0 при гостуването на "Атлетико".

С успеха белите увеличиха преднината си на върха. Те използваха грешната стъпка на шампиона "Барселона" и с 30-те си точки вече имат четири аванс.

"Атлетико", който допусна трета загуба в последните четири мача, е пети с 21.

Роналдо вкара от фаул, дузпа и след отличен пас на Гарет Бейл, за да оформи хеттрика си. С това той стана най-резултатният играч в историята на мадридското дерби. Португалецът вече има 18 гола срещу червено-белите и изпревари с един легендата Алфредо ди Стефано.

През първата част белите имаха превъзходство и създадоха повече положения. Те поведоха в 23-ата минута, когато португалецът стреля от фаул и след рикошет топката попадна във вратата.

"Атлетико" промени поведението си след почивката, като започна да атакува по-усилено и да задържа повече топката. В 48-ата минута Яник Караско стреля от над 20 метра, но топката мина покрай гредата.

Двадесет по-късно Ян Облак се справи с удар на Иско. Секунди по-късно съдията прецени, че има дузпа при единоборство между Роналдо и Стефан Савич, а португалецът беше точен.

Голмайсторът на "Реал" вкара за трети път в 77-ата минута. Тогава Бейл напредна от ляво и с отлично подаване предостави топката на Роналдо, който без проблем засече за 3:0.

В заключителните секунди на дербито Караско изпусна още две възможности да намали изоставането на "дюшекчиите".

Дневник