"Локомотив" спечели битката за Пловдив срещу градския си съперник "Ботев".

"Смърфовете" се наложиха с 2:0 на "Лаута" с голове на Мартин Камбуров и Парвизджон Умарбаев в двете полувремена, а след това Тодор Неделев пропусна дузпа за гостите.

С успеха черно-белите събраха 20 точки и са на шесто място в класирането, следвани от "Верея" и "канарчетата" с по 18.

Едуард Ераносян изненада с решението си да заложи на 15-годишния талант Ияд Махмуд, който влезе в историята като най-младия футболист, започнал като титуляр в българския елит.

Махмуд се отблагодари по най-добрия начин за доверието и асистира на Мартин Камбуров за първото попадение в двубоя. Нападателят получи топката, след която я овладя атрактивно, а накрая я прати в мрежата със задна ножица.

С изключение на това красиво попадение първото полувреме не предложи нищо интересно на зрителите, а чисти положения на практика нямаше.

Втората част също започна с домакински натиск и в 56-ата минута националът Мартин Райнов прати топката в мрежата на "канарчетата", но голът бе отменен заради засада. В 68-ата минута Умарбаев удвои резултата с красиво попадение, което вкара от дистанция и без подготовка.

В 74-ата минута Тодор Неделев можеше да върне "канарчетата" в двубоя, но пропусна дузпа. Наказателният удар бе отсъден заради нарушение на Павел Виданов, който вече имаше жълт картон, но главният съдия Николай Йорданов му спести втори.

Няколко минути преди края Радослав Терзиев получи втори жълт картон и остави жълто-черните с човек по-малко, но това не повлия на крайния изход на мача.

Дневник