"Челси" записа шестата си поредна победа в английското първенство, след като се наложи с 1:0 при гостуването си на "Мидълзбро" в мач от 12-и кръг.

Единственото попадение в двубоя вкара Диего Коща малко преди почивката, а Педро уцели и гредата през втората част.

Сините от Лондон събраха общо 28 точки и имат с една повече от "Ливърпул" и "Манчестър сити".

"Мидълзбро" влезе уверено в мача и създаде няколко добри атаки, но те не доведоха до нещо сериозно освен един неточен удар на Алваро Негредо. Постепенно "Челси" пое инициативата и така в 28-ата минута стигна до първата си възможност за гол. Виктор Моузес намери Педро в наказателното поле, но ударът на испанеца бе блестящо отразен от вратаря на домакините Виктор Валдес.

Четири минути преди почивката Диего Коща изведе лондончани напред с 10-ия си гол в шампионата от началото на сезона. След ъглов удар защитата на "Мидълзбро" не се ориентира добре и нападателят се възползва по най-добрия начин, пращайки топката в мрежата.

"Челси" продължи да е по-активният тим и през втората част, но домакините стояха добре на терена и подновиха атаките си към противниковата врата. Това отвори пространства за контраатаките на лондончани и в 63-ата минута Педро уцели гредата, след като бе изведен на отлична позиция от Диего Коща.

След 15 минути това се повтори и испанецът отново нямаше късмет. Няколкото минути преди края Давид Луис стреля опасно след центриране от корнер, но топката се размина с целта.

Дневник