"Левски" постигна труден успех при гостувнето си на "Монтана" в мач от 14-ия кръг на Първа лига.

Сините се наложиха с 3:1 след попадения на Божидар Краев, Димитър Пиргов и Илиян Мицански, а Костадин Дяков вкара почетния гол за домакините.

По този начин играчите на Елин Топузаков събраха 34 точки и запазиха дистанцията си зад лидера "Лудогорец" на три точки. "Монтана" пък остава на последното място в подреждането с осем точки и се намира на пет от спасителната зона.

Гостите от София започнаха по-активно мача и на два пъти Галин Иванов се оказа на чиста позиция, но не успя да нанесе удар, който да затрудни Христо Иванов. Божидар Краев също опита късмета си от дистанция, преди срещата да бъде спряна за десетина минути заради димки, хвърлени от феновете на сините.

В крайна сметка по-активната игра на "Левски" доведе до резултат в 31-ата минута. Пробив на Иванов завърши с пас в наказателното поле към Антонио Аниете, чийто удар бе блокиран от Шоко, но при добавката Краев откри.

Преднината на сините обаче се задържа само десет минути и в 41-ата минута домакините изравниха. Сергей Герогиев савли топката към Костадин Дяков, който с прецизен и силен удар от границата на наказателното поле матира Боян Йоргачевич. Това бе първо попадение на "Монтана" срещу този съперник от седем години насам.

В 60-ата минута "Левски" отново излезе напред след хубав гол на Димитър Пиргов. След изпълнение на корнер Мехди Бурабия намери бранителя на чиста позиция в наказателното поле, а той без забавяне стреля със странична ножица, след което топката срещна напречната греда и влетя в мрежата.

В 90-ата минута Илиян Мицански оформи крайния резултат с трети гол във вратата на "Монтана".

Дневник