"Интер" измъкна драматично равенство срещу "Милан" в градското дерби на Милано от 13-ия кръг на Серия А.

Двата тима завършиха 2:2, като символичните домакини на два пъти повеждаха в резултата, но "нерадзурите" изравняваха, като вторият път това се случи в добавеното време.

След подялбата на точките "росонерите" се изравниха с втория "Рома", но остават на цели седем от лидера "Ювентус". "Интер" пък се изкачиха на девето място в подреждането.

Първата по-интересна ситуация в двубоя бе пред вратата на "Милан" и дойде след изстрел с глава на Иван Перишич, който обаче се размина с целта. Няколко минути преди почивката Сусо получи топката от Джакомо Бонавентура на границата на наказателното поле и с хубав шут откри резултата в полза на червено-черните.

"Интер" бързо се върна в мача и осем минути след почивката изравни резултата с гол на Антонио Кандрева. Италианецът вкара страхотно попадение от далечно разстояние, при което прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл.

Радостта на интеристите обаче не трая дълго и само пет минути по-късно "Милан" отново бе напред в резултата. Точен отново бе Сусо, който този път завърши перфектно свой самостоятелен пробив. В 67-ата минута Перишич имаше възможност да вкара, но изстрелът му от наказателното поле мина със сантиметри встрани от вратата.

Във втората минута на добавеното време той все пак се разписа и донесе точката на своя тим, след като засече центриране от корнер.

Дневник