Плувният комплекс за олимпийските игри в Токио през 2020 г. няма да има проблемите на Рио 2016, гарантира президентът на Международната федерация по плувни спортове (FINA) Хулио Сезар Мальоне.

Плувните съоръжения за първата южноамериканска олимпиада бяха построение с огромни закъснения.

По време на игрите водата на басейна за скокове зеленяса и трябваше да бъде затворен за известно време, а водата в съседния басейн за водна топка също започна да придобива необичаен оттенък.

За капак мнозина състезатели се оплакаха, че се е появила много неприятна миризма. Ватерполистите пък имаха оплаквания, че ги болят очите от голямото количество хлор, което организаторите изливат, за да спрат зеленясването на басейна за водна топка.

"Посетих мястото, където започва строежа на новия олимпийски комплекс в Токио. Съоръжението ще покрие всички изисквания за един перфектен шампионат, защото условията на последната олимпиадата изобщо не бяха такива. Сигурен съм, че този път всичко ще бъде наред", каза Мальоне.

Новият олимпийски комплекс се строи в близост до съществуващия Национален плуван център "Цунами". Очаква се съоръжението да бъде с капацитет между 15 и 20 хиляди седящи места.

dnevnik.bg