Нешка Робева се изказа остро срещу председателя на федерацията по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева. Робева постави под съмнение демократичността в организация.

Поводът за недоволството ѝ е излизането ѝ от управителния съвет. На общото събрание в събота Раева беше преизбрана единодушно, а Робева не получи достатъчно гласове, за да продължи да е част от ръководния орган.

"Тръгва се от едно желание - аз и след мен потоп. Значи художествената гимнастика започва от Илиана Раева. Добре, така да бъде. Дай Боже обаче, да не приключи с нея", каза Робева пред "7 дни спорт".

Според нея отстраняването ѝ е било глупост, тъй като и досега не е можела да пречи в управителния съвет.

"Бях сама сред тях. Те, ако бяха малко по-интелигентни, пак щяха да ме направят една кукла, която само да присъства. Вижте, това е желанието на този, който смята, че е овластен да показва своята сила. Нали ви казвам, трябваше да проявят малко интелигентност. Аз и без това в управителния съвет бях един глас в пустиня. Не знам какво си мисли тази жена, но пак ви казвам, че ще дойде време, в което ще я посочат и ще кажат - царят е гол. Бабата на Куини е гола (визира родената наскоро внучка на Раева)."

Робева говори за негативно отношение към подпомаганата от нея Невяна Владинова от страна на федерацията.

"Оттеглям се, когато поискат, ще помагам. Мога да кажа, че на Невяна новите композиции са направени и те са прекрасни. Ако г-жа Раева иска да налага своя кичозен вкус, то никой не може да противоречи. Както аз казвам - глас народен, глас овчи. Бих казала, че в събота имаше овче събрание. Хората там някак не могат да преглътнат сянката на Нешка Робева", каза още тя.

dnevnik.bg