Старши треньорът на "Базел" Урс Фишер очаква "Лудогорец" да владее инициативата в утрешния мач между двата отбора в Шампионската лига. Той намекна, че тимът му ще играе предпазливо и ще се стреми да не позволява на българския шампион да използва бързите си контраатаки.

"Лудогорец" ще опита да контролира играта, но това не означава, че ще се откаже от своята най-голяма сила - контраатаките. Затова трябва да сме внимателни", каза Фишер на официалната пресконференция преди мача на Националния стадион "Васил Левски".

Двата отбора водят директна битка за третото място в група А, което осигурява участие в директните елиминации в Лига Европа. Първата среща в Швейцария завърши 1:1 и в утрешния мач всеки друг резултат, освен загуба и нулево равенство, устройва "Базел".

"Нашата настройка ще бъде както във всеки един мач - излизаме за победа. Няма да правим сметки, а ще гоним единствено трите точки", каза още Фишер.

Той опита да прехвърли напрежението в лагера на съперника, като заяви, че "Лудогорец" има предимство в утрешния мач заради домакинството. Той посочи за пример добрите двубои, които разградчани изиграха в София срещу ПСЖ и "Арсенал".

Защитникът на "Базел" Михаел Ланг заяви, че никой в отбора няма да се фокусира върху отделните играчи на "Лудогорец". "В Лудогорец имат много качествени играчи, но и при нас е така. В такива мачове един футболист може да реши мача, но се надявам, ако е така, то той да е от "Базел"."

Той също изтъкна бързината и техниката на скорост на българския шампион. "Съперникът бързо превключва от защита в атака и имат много бързи футболисти. Умеят да стоят отзад много компактни и бързо да преливат", каза още бранителят. 

Дневник