Пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг заяви, че иска да спечели световната титла във Формула 1 с победа в последното състезание. Битката за първото място ще се реши в неделя в Гран при на Абу Даби на пистата "Яс Марина".

Германецът е лидер в шампионата с 12 точки аванс пред съотборника си Люис Хамилтън. Той се нуждае от класиране в първата тройка, за да остане на върха независимо от резултата на преследващия четвърта световна титла англичанин.

"Страхотно е за трета поредна година да бъда в битка за световната титла с Люис. Ще направя всичко по силите си, за да завърша сезона с победа", коментира Розберг, който спечели състезанието в Абу Даби през миналата година.

"Пазя страхотни спомени от победата тук преди година и като цяло това е място, на което съм се представял силно в миналото. Това ми дава основание да се чувствам уверен преди началото на уикенда", каза още германецът.

Той сподели, че е прекарал чудесно последната седмица, успял е да си почине и да се види със семейството и приятелите си. "Така че сега се чувствам отлично. Трябва да мисля за това състезание като за всяко едно друго", допълни Розберг.

"Да свършиш добра работа по време на състезателния уикенд винаги е голямо предизвикателство. В този спорт няма нищо лесно и сега няма да бъде по-различно. Излизам за добър резултат, както във всеки един старт", завърши той.

Дневник