"Лудогорец" завърши при нулево равенство с "Базел" в София. С това българският шампион си остави отворена вратата към евентуално участие в Лига Европа през пролетта.

В другата среща класиралите се за осминафиналите "Арсенал" и ПСЖ направиха 2:2.

"Лудогорец" и "Базел" са с по две точки преди последния кръг. В него българският първенец гостува на парижани, а швейцарците приемат "Арсенал".

Разградчани имат предимство срещу "Базел" в спора за третото място заради гола си на чужд терен при 1:1 в Швейцария. Ако двата състава завършат с равни точки, това ще е показателят, който ще определи кой ще играе в Лига Европа.

"Лудогорец" остана далеч от познатото си лице, като не отправи нито един точен удар във вратата на съперника. Основна заслуга имаше вратарят Владислав Стоянов, който имаше ключови спасявания. Домакините имаха проблем, тъй като Георги Дерменджиев не можеше да използва Марселиньо и Минев.

Българският отбор владееше повече топката, но това не му помогна да създаде обичайните си добри атаки. В 16-ата минута Стоянов спаси удар на Лука Зифи. В 31-ата вратарят се намеси сполучливо след директен изстрел на Матиас Делгадо от фаул от малък ъгъл.

Малко след това "Лудогорец" стигна до разбъркване пред вратата на съперника, но спечели само ъглов удар. В секундите преди почивката Стоянов отново се справи с удар на Зифи.

Най-добрата възможност за "Лудогорец" дойде в края на първата част, но защитата на "Базел" се справи след разбъркване при центриране на Светослав Дяков.

След почивката гостите продължиха да търсят ценния гол, а "Лудогорец" все така имаше трудности да организира добри атаки. В 60-ата минута Клаудиу Кешерю стреля силно от разстояние, но в аут.

Най-чистото положение в мача дойде в 76-ата минута. Тогава Елионуси се измъкна сред защитата и отблизо пред вратата стреля, но Стоянов с една ръка изби.

В Лондон "Арсенал" и ПСЖ влязоха в спор, сходен с този между "Лудогорец" и "Базел", само че за първото място, което би трябвало да доведе до по-лек жребий за осминафиналите. След 1:1 в Париж сега мачът завърши 2:2 и това поставя французите в по-добра позиция.

ПСЖ поведе в 18-ата минута, когато Мота беше изведен в наказателното поле и пусна към Единсон Кавани, който засече за 1:0. "Арсенал" изравни чрез Оливие Жиру от дузпа в последните секунди на първата част.

Лондончани имаха късмет в началото на второто полувреме. Най-напред гредата ги спаси след удар на Моура от фаул, а по-късно те поведоха, като Верати си вкара автогол след рикошет.

ПСЖ стигна до ценното равенство в 77-ата минута. Тогава късметът се усмихна на френския състав - след ъглов удар Моура стреля с глава. Давид Оспина беше на път да спаси, но стоящият пред него Айоби отклони топката и си вкара автогол.

Дневник